Dec
01
2011

Pomagajmo zbrati 35.000 plastenk za rastlinjak iz plastenk

Iris in Aleš Lavrič sta se na svojem posestvu »V pravljici « v vasi Pleše nad Škofljico lotila zanimivega projekta – zgraditi nameravata rastlinjak iz plastenk in odpadnih plastičnih vrvic.

Rastlinjak iz plastenk bo velik približno 5×20 metrov, za gradnjo pa potrebujeta 1 in 1,5 litrske prazne, čiste in nepoškodovane plastenke s pokrovčkom (za boljšo izolacijo). Šlo bo za največjo tovrstno gradnjo v Sloveniji!

Če jih naberete vsaj 30 (skupaj s pokrovčki), jih nadebudneža prideta iskat kamorkoli v Ljubljano. Za prevzem iz drugih mest je potreben individualni dogovor. Do sedaj je bila zbrana dobra polovica od 35.000 potrebnih plastenk.

AKCIJA: Sobota, 3.12. ob 10-uri na posestvu V Pravljici (Pleše nad Škofljico)

Vabimo vas na prvo odprto delavnico postavljanja rastlinjaka iz plastenk. Imamo jih dovolj za prvih nekaj metrov, prostora za shranjevanje pa nam je že skoraj zmanjkalo:-)
 
Postavili bomo prvi del rastlinjaka, kolikor daleč pač bomo prišli. Ogledali si boste lahko tudi konstrukcijske rešitve za drugačne rastlinjake iz plastenk. Priporočamo primerno obutev in delovne obleke. Prigrizki in čaj bodo pripravljeni, skuhali pa bomo tudi zelenjavno kosilo na odprtem ognju. Veseli bomo prispevkov 5€ na osebo.

Za prvi vtis še mala slika iz enega od načrtov študentov arhitekture v Ljubljani, ki so nam pripravili super različne rešitve za ‘plastenjak’. Hvala!

Kontakt: Iris Lavrič

T: 040 223693

www.facebook.com/vpravljici

Brez komentarjev »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost