Eko kreacije

Recikliranje je zabavno in enostavno. To potrjujejo tudi eko kreacije, ki so predstavljene na tej strani. Če imate še vi kakšne ideje, kaj lahko storimo z navidez neuporabnimi predmeti, vas pozivamo, da jih delite z nami. Pišite nam na info@lep-planet.si. Kako še lahko sodelujete pa poglejte na strani Skupnost.

Fusster - Linija recikliranih izdelkovFusster - Linija recikliranih izdelkov

Igrače iz nogavic

Ljudje odvržemo veliko stvari , ki jih ne potrebujemo več, zato jih damo v zabojnike namenjene reciklaži. Kam pa s ponošenimi nogavicami? Zabojnik za mešane odpadke je videti kar primeren ampak zakaj nebi iz njih raje ustvarili igrače ali modne dodatke.

Fusster – Linija recikliranih izdelkov


Dekorativna ptičja hišica

Za izdelavo modernega okrasa potrebujete odsluženo staro blago, staro kartonsko embalažo, leseno palčko za naslonjalo in malce iznajdljivosti.

Navodila za izdelavo


Edinstveno pohištvo iz palet

Ste se kdaj spraševali, kaj bi lahko storili z lesenimi paletami, ki se vam nabirajo v garaži?

Preberite članek Domiselna uporaba lesenih palet in se lotite dela.

 

Glineni lončki

Glineni lončki sveč za odgajanje komarjev oblečeni v ostanke usnja, sedaj krasijo okensko polico.

Ela, Žalec

Klikni na sliko za povečavo.

 

Igra spomin

Igra Spomin

Pobrskala sem po domačih smeteh in našla ogromno količino embalaže iz papirja, folije, plastike … Ustvarila sem, kot nalašč za zimske dni, igro za prosti čas. Igra iz uporabljene embalaže se imenuje SPOMIN. Kdo te igre ne pozna? Na mizo položite narobe obnjene sličice in iščete pare. Urimo spomin in se ob tem zabavamo.

Ker je embalaža zelo različna, sem dobila kup likovno bogatih slik: barvnih in črkovnih kartic za igro Spomin. Embalaža, ki sem jo uporabila je zelo raznovrstna; od čaja, Lekadola, viskija, piškotov, mleka, pasje hrane, pa vse do praška za pomivalni stroj. Vso embalažo sem narezala na 5×5 cm in jih nalepila na beli papir. Vse skupaj pa shranila v škatlo za hamburger in dodala še napis: Igra za prosti čas: SPOMIN.

Andreja, Ljubljana

Domači termofor - koščice višenj in češenj

Domači termofor

Žabca mi je odstopila nečakinja, ki sem mu spraznila “črevesje” in ga napolnila s koščicami češenj in višenj. V mikrovalovni ga segrejem za 30 sec in greje tudi do 20min.

Helena, Žalec

Nekoč vino, sedaj pošta

Marko iz Lošinja nam je poslal zanimive eko kreacije, ki krasijo njegovo teraso.

Prva eko kreacija je poštni nabiralnik, katerega ohišje je narejeno iz zaščitnega zabojčka za vino. Uporabljeni so bili še ključavnica, tečaji in ploščica z imenom. Nabiralnik krasi tudi originalno gravirana podoba grozdja.

Marko, Lošinj

Preluknjano vedro

Luknja na dnu vedra je bila ravno pravšnja za umestitev grla za žarnico in kavelj. Vedro bo tako drugo polovico življenja preživelo obrnjeno na glavo.

Marko, Lošinj

Čeber kot okrasni lonec za vrtne rastline

V vrtni loži, ki je po navadi polna krame, se najde vedno kaj uporabnega. Tako je dotrajani čeber postal okrasni lonec za rastline.

Marko, Lošinj

Počivalnik za vrtne rastline

Stol iz babmusa nikakor ne bi prenesel teže odraslega človeka. Je pa zato zelo udoben rožmarinu, ki se je zaradi teže pričel močno nagibati.

Marko, Lošinj

Stojalo za iPhone

Vse kar potrebujete izdelavo izvirnega in modernega stojala za vaš iPhone je vrtalnik, lepilo in nekaj starih CD-jev, ki jih najdete v predalu poleg desne noge vaše delovne mize.

www.geeky-gadgets.com

CD počivalnik

Španska oblikovalka Belen Hermosa se je odločila, da ji 4.232 neuporabnih CD-jev bolje pristaja v dnevni sobi kot pa na odlagališču.

www.ecofriend.org

Taburet in še kaj drugega

Tokrat bi lahko brez slabe vesti rekli, da sedimo na lastnih smeteh. Poglejte, kako ga izdelamo.

www.designboom.com

Eko krožnik

Če ste eden tistih, ki obožuje kitajsko hrano in ne zna uporabljati njihovega tradicionalnega pribora, lahko le tega uporabite za nekaj drugega.

www.freshairtimes.eu

Dekoracija iz nogavic

Kaj storiti z nogavico, ki je izgubila svoj par?

www.recyclart.org

Polica za knjige

Star kovček za kitaro še zdaleč ni neuporaben. Lahko je praktična polica za knjige, ki prostoru podari posebno umetniško noto.

www.recyclart.org

Eko svetilka iz plastenk

Eko svetilka iz plastenk

Odpadne plastenke imajo novo poslanstvo – ustvariti čudovito vzdušje v vašem domu. Od 30 do 55 plastenk je segretih z visoko temperaturo, da postanejo prožne. Tako je plastenko lažje oblikovati. Toplotno obdelana plastenka dobi videz podoben steklu. Čudovita kreacija, ki lahko sveti več generacijam.

www.inhabitat.com

Denarnica iz kasete

Nekoč izjemno popularne, kasete danes najdemo le še v kakšnem predalu naše shrambe. A te kasete še zdaleč niso neuporabne.

www.inhabitat.com

Napisal/a Helena v:
Oznake:

4 komentarji »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost