Okt
21
2010

6 nasvetov kako lahko koristno uporabimo škatlo papirnatih robčkov

Prišla je nova sezona kihanja in zamašenega nosu. Spet drugi imamo zaradi alergij zaloge robčkov skozi celo leto. Tako nam vsakokrat, ko potrošimo vse robce, ostane še zmeraj poln nos in prazna papirnata škatla, kjer so bili prej shranjeni robci.

In kaj koristnega lahko storimo s to škatlo?

Naredimo darilno škatlo

Zakaj kupovati drage darilne škatle, če jih že imamo doma? Škatle robcev so lepo dekorirane in z malo časopisa ali vate, lahko v njih shranimo ter podarimo tudi lomljiva darila. Zgornjo odprtino zakrijemo s pentljo ali pa dodamo še malo vate, ki lahko kuka iz odprtine.

Shranimo razglednice in kartice

Odprtino škatle po želji povečamo (najbolje s škarjami) in vanjo shranimo vse razglednice in bonitetne kartice, ki se nam kopičijo iz dneva v dan. Ker so škatle dekorirane, jih lahko držimo tudi na policah.

Naredimo zaznamek za knjige

Karton je pravšnje trdote, da lahko izrezani stolpci služijo kot zaznamki za knjige. Ljubitelji knjig jih nimamo nikoli zadosti.

Shranimo vrečke

Škatla je prave velikosti in tudi odprtina je zelo praktična, da lahko vanjo shranimo vrečke, tako nosilne kot tudi vrečke za pasje iztrebke. Škatlo držimo nekje pri izhodu hiše ali stanovanja, tako da so vrečke zmeraj pri roki.

Koš za smrkave robce

Medtem, ko se ena škatla prazni, se druga z uporabljenimi robci, polni. Ko je polna, jo izpraznimo (robci spadajo med organske odpadke) in jo potrošimo ponovno. Če je več ne potrebujemo, jo odložimo v zabojnik za papir.

Koš za odpadke v avtomobilu

Ko smo na poti se nam v predalu vrat nabere precej odpadkov, kot so zavojčki čokolade, žvečilk in ostanki sadja. Predal vrat lahko koristimo za pomembnejše stvari, če odpadke odlagamo v papirnato škatlo.

Brez komentarjev »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost