O nas

Vse skupaj se je začelo že pred časom in če sem bolj natančna, ob pripravljanju sveže stisnjenega soka iz pomaranč. Za pol litra soka sem porabila 2 kilograma pomaranč, kar pomeni precej zmečkanih lupin.

Z lupinami sem se sprehodila do smetnjaka in gledala, kam naj odvržem tovrstni odpadek. Vedela sem, kakšne vrste odpadek so lupine, vendar smetnjaka ni bilo na mestu. Poklicala sem komunalno službo in v naslednjem tednu sem zagledala rjav zabojnik. Čez čas pa še moder, rdeč in bel zabojnik.

“Sedaj pa nimam izgovora da ne morem”, sem si rekla. Počasi je ločevanje odpadkov postajala moja dnevna rutina. In ne govorim samo o ločevanju v kuhinji. Rutina je postala tudi v pisarni, na izletu v naravi, pri rekreaciji, … “In kako enostavno je vse skupaj”, lahko rečem danes.

REDUCE – REUSE – RECYCLE

je globalni slogan in vodilo po katerem se moramo ravnati, če želimo ohraniti naš planet.  Poziva, da

ZMANJŠAJ porabo dobrin, PONOVNO UPORABI kar le lahko in RECIKLIRAJ ostalo.

Ker je informacij o recikliranju odpadkov na slovenskem spletu premalo in so razpršene vsepovsod, sva se odločila, da jih zbereva in urediva ter z vašo pomočjo ustvarimo kotiček na slovenskem spletu, kjer bomo našli prave nasvete in ideje kako narediti ta planet ponovno lep.

Helena in Urban

Napisal/a Helena v:

Brez komentarjev

Komentarji so omogočeni na podstraneh.


Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost