Skupnost

Dragi obiskovalci!

Spletna stran Lep planet je namenjena prav vam. Zato vas vabimo k soustvarjanju vsebin, idej, nasvetov, fotografij. Vaše predloge bomo pregledali, raziskali in objavili v najkrajšem možnem času.

Pišite nam na info@lep-planet.si.

Vsi kreatorji boste sodelovali v nagradnem žrebanju in se enkrat mesečno potegovali za praktične nagrade.

Recikliranje je enostavnoPošljite temo

Vas zanima kako reciklirati nek predmet in le tega še ni med Kaj lahko recikliramo? Pošljite nam temo ali predlog! Prav tako lahko pustite vprašanje ali komentar pod prispevki, kjer je to mogoče. Dobrodošle so tudi vaše fotografije.

Pošljite eko kreacijo

Imate idejo ali kreativen način, kaj storiti z na prvi pogled neuporabnimi cunjami ali predmeti? Pišite nam, kako ste ustvarili eko kreacijo ter fotografijo, mi pa jo bomo objavili na strani Eko kreacije.

Pošljite top nasvet

Sporočite nam vaše praktične nasvete, kako enostavno ločevati doma, v šoli, na vrtu ali v službi, kako zmanjšati porabo dobrin ali kaj še lahko storimo. Vaši nasveti bodo objavljeni na strani Top nasveti.

Napisal/a Helena v:

3 komentarji »

 • Ivan pravi:

  Tetra pak embalaže od mleka in sokov je zelo veliko in se mi zdi, da ni točnih navodil kam s to embalažo. Če je v embalaži 75% papirne mase, potem taka embalaža spada med PAPIRNE ODPADKE.Embalaža za mleko pa ima še večji(preko 90% ) delež papirne mase. Na spletu je mogoče celo najti način predelave tetrapak embalaže in je jasno, da jo predelujejo npr. v Količevem v karton.Pozanimajte se pri njih ! Tam je pravi vir informacij. Med PLASTIKO ta embalaža sigurno ne sodi !!!!!!!
  Ivan

 • Urban pravi:

  Ivan, na strani https://www.lep-planet.si/kaj-lahko-recikliramo/embalaza/tetrapak/ imamo opisano kako s Tetrapaki, iz česa so sestavljeni in zakaj spadajo v zabojnik z Embalažo, kamor pa sodi tudi večina mehke plastike.

  Tako imamo v Sloveniji organiziran proces ločevanja odpadkov, se pa strinjam z vami, da ni narejen izključno iz plastike.

 • ela pravi:

  Embalažo od mleka operemo pod tekočo vodo, odrežemo zgornji del in z trakovi blaga različnih barv obvežemo. tako lahko posodico uporabimo kjerkoli v gospodinjstvu. Vanj lahko posadimo rože, uporabimo jo lahko tudi za kuhalnice ali pa jo imamo na pisalni mizi, kjer hranimo kulije in ostala pisala. Lahko pa izdelamo ptičjo hišico in vanjo postavimo nekaj hrane za ptičke. lp.


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost