Feb
17
2011

Star papir za novo upanje

STAR PAPIR ZA NOVO UPANJEDruštvo Ekologi brez meja in Dinos organizirata aprila letos po vsej Sloveniji pomladansko čistilno akcijo Star papir novo upanje.

Spoštovani,

po uspešni akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! vas v društvu Ekologi brez meja letošnjo pomlad vabimo k novi vseslovenski akciji, »Star papir za novo upanje«, v kateri bo lahko vsak prebivalec Slovenije dodal svoj list k boljšemu svetu. Znova je priložnost, da skupaj premikamo meje mogočega – tokrat bomo zbirali star papir. Čisto preprosto, vsi to znamo in poznamo. Torej dajmo – SKUPAJ!

Akcija »Star papir za novo upanje« bo potekala ves mesec april 2011 po vsej Sloveniji. Skupaj s predelovalnim podjetjem Dinos k zbiranju papirja vabimo vse vrtce, osnovne in srednje šole, pa tudi podjetja in javne organizacije, ki imajo namen pospraviti nakopičen star papir oziroma čistiti svoje arhive.

V primerjavi s preteklimi zbiralnimi akcijami bo to akcija na nacionalnem nivoju, njen izkupiček pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene. Zbrana finančna sredstva bomo namenili otrokom v Sloveniji in v Afriki.  Slovenski otroci in mladostniki bodo v okviru natečaja, ki bo potekal v okviru projekta Star papir za novo upanje, sami izbrali, komu v Sloveniji naj se nameni polovica zbranih sredstev. Drugo polovico tako zbranih sredstev pa bomo namenili za gradnjo izobraževalnega centra v državi Malavi v Afriki za otroke s posebnimi potrebami. Za transparentnost finančnih transakcij bomo poskrbeli!

K večji količini zbranega papirja lahko ključno vplivate prav organizacije, kot je vaša. Akciji se priključite tako, da podarite odvečne zaloge starega in arhivskega papirja. Na ta način boste pomagali pri zmanjševanju porabe vode, energije, lesa in izpustov CO2 pri proizvodnji papirja, saj bo ves tako zbran papir prepeljan v recikliranje. Poleg tega boste s tem dejanjem pomembno prispevali k uspehu dobrodelne akcije!

Podjetje za predelavo odpadkov Dinos bo v času zbiranja papirja za en dan omogočilo vsem sodelujočim podjetjem oz. ustanovam možnost brezplačne dostave in najema zabojnika za star arhivski papir. V primeru, da gre za količino zbranega arhivskega papirja, ki ne presega 800 kg, vas podjetje Dinos prosi, da sami dostavite papir v njihovo najbližjo enoto za predelavo (najdete jih na njihovi spletni strani www.dinos.si) ali pa se povežete z lokalno šolo, kjer bo tudi stal Dinosov zabojnik za papir. Prosimo vas tudi, da dokumente, ki so strogo zaupne narave, ne odlagate med arhivski papir. Zbirne točke zabojnikov bodo objavljene na zemljevidu na spletni strani društva, kjer bo možno spremljati naraščanje količine zbranega papirja po Sloveniji.

Za organizacijo dostave zabojnika vas vljudno prosimo, da se obrnete na kontaktne osebe.

V zahvalo za vaš prispevek bomo na spletni strani društva Ekologi brez meja www.ebm.si objavili seznam in zahvalo vsem sodelujočim podjetjem in organizacijam. Ob prijavi prejmete  tudi paket pasic, ki jih lahko namestite na spletni strani vaše organizacije. S tem dokazujete vaše sodelovanje pri projektu Star papir za novo upanje in družbeno ter etično odgovornost.

PRIJAVE na akcijo

 

  • Prijave na akcijo zbiranja starega papirja preko spletne prijavnice: tukaj.
  • Vse podrobne informacije in navodila v zvezi z akcijo in natečajem najdete tukaj.
  • Ozaveščevalni animirani film si lahko ogledate tukaj, več informacij o gradnji kulturno izobraževalnega centra v Afriki pa najdete tukaj.
  • na akcijo zbiranja papirja se lahko prijavite od 18. 02. do vključno 18. 03. 2011.
  • za dodatne informacije smo na voljo na elektronskem naslovu starpapir@ocistimo.si ali na telefonskih številkah 08 3878 856 ter 040 255 433.

 

Vabimo vas torej, da se tudi vaša ustanova pridruži veliki akciji zbiranja starega papirja, kjer bomo s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega za okolje in za tiste, ki so potrebni naše pomoči.

Vsak list šteje!

Društvo Ekologi brez meja in Dinos

Brez komentarjev »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost