Ločevanje odpadkov

Izberite vrsto odpadka in zvedeli boste kam ga odložiti, kako se ga reciklira in kako ga še lahko uporabimo.

Apr
29
2011
0

Napogostejše zmote ločevanja – kaj pa vse ostalo?

najpogostejše zmoteV seriji člankov Najpogostejše zmote pri ločevanju smo predstavili le nekaj najbolj dvoumnih odpadkov. Glede na vprašanja in komentarje naših bralcev pa ugotavljamo, da je teh zmot še precej več. Da bi razblinili tudi ostale dvome, smo pripravili bolj obsežen seznam odpadkov.

Več o tem »

Apr
05
2011
0

Najpogostejše zmote pri ločevanju odpadkov –   3. del

Odpadna zdravilaKam odvržemo neuporabno žarnico? V zabojnik za steklo ali v zabojnik za nevarne odpadke? In ali ste prepričani, da prazna embalaža spreja za lase spada v zabojnik za embalažo? Odgovori čakajo v spodnjem prispevku.

Več o tem »

Mar
28
2011
1

Najpogostejše zmote pri ločevanju odpadkov –   2. del

Najpogostejše zmote pri ločevanju odpadkov –   2. delNadaljujemo serijo člankov o najpogostejših zmotah pri ločevanju. Tokrat smo se lotili tetrapakov, celofana in nekaj drugih organskih odpadkov.
Mar
22
2011
0

Najpogostejše zmote pri ločevanju odpadkov –   1. del

Zmote pri ločevanju odpadkov

Ali gre tetrapak med papirnate odpadke ali embalažo? Ali žarnica res spada med mešane odpadke? In kam že odvržem palčko za ušesa? Takšna vprašanja se nam porajajo vsak dan, ko stojimo pred košem za ločevanje in s smetjo v roki. V upanju, da bomo bralcem poenostavili ločevanje odpadkov in s tem skrajšali čas stanja pred košem, bomo predstavili nekaj najpogostejših zmot.

Več o tem »

Feb
17
2011
0

Star papir za novo upanje

STAR PAPIR ZA NOVO UPANJEDruštvo Ekologi brez meja in Dinos organizirata aprila letos po vsej Sloveniji pomladansko čistilno akcijo Star papir novo upanje.

Več o tem »

Jun
01
2010
0

Odpadna zdravila

Odpadna zdravila so lahko vsa neuporabljena zdravila in ostanki zdravil, ki so končnemu uporabniku ostali po uporabi. Da se zagotovi učinkovitost in varnost zdravila, je potrebno pravilno rokovanje z njim, tudi potem ko ga več ne uporabljamo. Napačno shranjevanje zdravil in umeščanje odpadnih zdravil med navadne odpadke je lahko tako za družbo kot okolje precej nevarno.

Več o tem »

Apr
12
2010
0

Kam z odpadnimi vozili

Ste vedeli, da je oddaja izrabljenega vozila za zadnje lastnike brezplačna? Kam oddamo izrabljeno vozilo in zakaj je sploh potrebno vozilo reciklirati?

Več o recikliranju izrabljenih vozil

Napisal/a Helena v: Recikliranje
Oznake:
Mar
29
2010
0

Zelena moda

V okviru največjega prostovoljnega okoljskega projekta v Sloveniji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! se je v petek popoldan v središču prestolnice odvila modna revija z naslovom 3 Re (Rethink, Reuse, Recycle). Unikatna oblačila, predstavljena na reviji, so nastala iz starih kosov, katere so z veliko mero domišljije in oblikovalskega talenta prekrojili v moderne kose oblačil in modnih dodatkov…

Več o tem

Napisal/a Helena v: Zelena moda
Oznake:
Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost