Ločevanje odpadkov

Izberite vrsto odpadka in zvedeli boste kam ga odložiti, kako se ga reciklira in kako ga še lahko uporabimo.

Nov
21
2023
0

Ni pomembno le, kako ločujemo, ampak tudi, kaj se z embalažo zgodi kasneje v procesu

Evropski teden zmanjševanja odpadkov letos v ospredje postavlja embalažo. Te je namreč zadnja leta, tudi zaradi naraščanja števila spletnih nakupov in dostave hrane, vedno več. Količina odpadne embalaže narašča tudi v Sloveniji.

V EU-ju 40 odstotkov nove plastike in 50 odstotkov novega papirja namenijo za embalažo, medtem ko odpadna embalaža predstavlja 36 odstotkov vseh trdnih komunalnih odpadkov.

Več na rtvslo.si ->

Jan
28
2018
0

Ko v enem letu napolniš le en smetnjak

Ko v enem letu napolniš le en smetnjakNa Delu so pripravili članek o konceptu ZW (ZeroWaste) ali po slovensko Nič odpadkov.

Koncept zero waste (ZW) ima tudi v Sloveniji privržence, in če je soditi po vedno novih članih na družbenih omrežjih, na katerih podajajo nasvete in spodbujajo k načinu življenja z vedno manj odpadki, ter številu trgovin, ki omogočajo nakup vsaj dela svoje ponudbe brez embalaže oz. v prineseno embalažo, se ta ideja vztrajno širi. 

Več na delo.si »

Jul
12
2010
0

Puma in Fuseproject

Sprememba embalaže za čevlje je izjemno kompleksen izziv. Še posebej, če je cilj zmanjšati količino odpadne embalaže, zmanjšati porabo energije, prevoza in tudi okoljskega onesnaževanja ter pri vsem tem ohraniti dobre lastnosti embalaže, ki so potrebne, da izdelek prispe na cilj nepoškodovan.

Več o tem »

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost