Ločevanje odpadkov

Izberite vrsto odpadka in zvedeli boste kam ga odložiti, kako se ga reciklira in kako ga še lahko uporabimo.

Maj
10
2014
0

Originalno nezapakirano

original_unverpacktV Nemčiji so odprli prvo trgovino “Original Unverpackt”, kjer prodajajo živila in ostalo blago široke potrošnje na “rifuzo”. Ideja spominja na C&C trgovine, namenjene podjetjem, ki kupujejo na veliko, a je v tej izvedbi namenjena potrošnikom, ki nočejo zapravljati za nepotrebno embalažo.

Več o tem »

Jan
15
2013
0

Amiiko: realni podatki v realnem času

Ali vemo, koliko časa bomo imeli na voljo kupiti svežo ribo v ribarnici? Ali vemo koliko otrok na minuto se rodi po svetu? Ali na primer koliko dreves posekamo na leto? Koliko vode porabi posameznik v enem dnevu?

Več o tem »

Napisal/a Helena v: Planet Zemlja
Oznake:
Avg
02
2012
2

Kako lahko zmanjšamo porabo vode?

Tako lepa, koristna, čista, zdrava in tako samoumevna. 70% vseh površin na Zemlji zajema voda a le nekaj % te vode je pitne in ni, kot bi mnogi mislili, neomejen vir. V prispevku smo pripravili nekaj idej kako lahko zmanjšamo njeno porabo ter jo recikliramo.

Več o tem »

Okt
13
2011
0

Kako zmanjšati račun za ogrevanje

Zmanjšajte račun za ogrevanjeMrzli jesenski dnevi so že skoraj tu. Enako velja tudi za račune za ogrevanje, ki bodo letošnjo zimsko sezono višji, saj boste stanovalci blokov in večstanovanjskih hiš plačevali stroške ogrevanja po porabi.

Več o tem »

Napisal/a Helena v: Zmanjšaj porabo
Oznake:
Avg
16
2010
0

Kakšen je tvoj ekološki in ogljikov odtis (Ecological and Carbon Footprint)

Zmotno je prepričanje, da so za onesnaževanje okolja z izpusti CO2 krive izključno velike multinacionalke. Veliko teh emisij povzročamo tudi sami potrošniki s svojimi življenjskimi navadami. Temu pravimo ogljikov odtis (Carbon Footprint). To  je mera za količine emisij toplogrednih plinov, ki jih posameznik, proizvod ali organizacija ustvari pri rabi energije.

Več o tem »

Napisal/a Helena v: Živimo zeleno
Oznake:
Avg
13
2010
3

Kako lahko zmanjšamo porabo elektrike

Vsakič, ko dobimo položnico za elektriko, nam le ta dvigne lase. Sprašujemo se, kako je mogoče, da porabimo toliko elektrike. Da temu ne bo več tako, smo  pripravili nekaj praktičnih in enostavnih nasvetov, kako lahko občutno zmanjšamo porabo električne energije in tako privačujemo pri denarju.

Več o tem »

Jun
28
2010
0

Na tekočem o porabi elektrike v slehernem trenutku

Si predstavljate, da bi prišli v trgovino, kjer izdelki ne bi imeli cen? Nekako tako danes potrošniki kupujemo elektriko. Dobavitelji elektrike nam konec meseca pošljejo račun za porabo elektrike, ki pa vsebuje zelo malo informacij. Večina potrošnikov ne ve, koliko elektrike porabijo električne naprave v naših domovih in kje v gospodinjstvu se po nepotrebnem porablja elektrika. Če bi vedeli več o porabi in uporabi elektrike, bi ugotovili, da bi lahko bil mesečni račun precej nižji. Študije tako ugotavljajo, da bi podrobne informacije o porabi elektrike v domovih pripomogle pri varčevanju z elektriko od 5-15% na mesečni ravni (www.eci.ox.ac.uk).

Več o tem »

Napisal/a Helena v: Nasveti Zmanjšaj porabo
Oznake:
Jun
10
2010
0

Kalifornija bo prepovedala plastične vrečke

Kalifornija bo očitno postala prva ameriška zvezna država, ki bo prepovedala plastične vrečke in večino papirnatih vrečk, ki jih kupci dobijo v trgovinah s prehrano, v lekarnah in drugih trgovinah.

Več o tem »

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost