Ločevanje odpadkov

Izberite vrsto odpadka in zvedeli boste kam ga odložiti, kako se ga reciklira in kako ga še lahko uporabimo.

Jan
05
2011
0

Z novim letom v Italiji pričela veljati prepoved uporabe plastičnih vrečk

Prepoved plastičnih vrečk v Italiji“Trajnost lahko dosežemo z majhnimi spremembami našega načina življenja, ki nas nič ne stanejo, a lahko rešijo naš planet,” je dejala Stefania Prestigiacomo, italijanska okoljska ministrica, ko je napovedala prepoved uporabe plastičnih vrečk.

Več o tem »

Sep
22
2010
0

Najbolj koristen davek – davek na plastične vrečke

Davek na plastične vrečkeVeliko je načinov, kako zmanjšati količino odpadnih plastičnih vrečk. Ampak eden izmed bolj učinkovitih je uvedba davka na plastične vrečke. V Washingtonu DC so uvedli davek, ki znaša 5 centov na vrečko. Rezultat: količina vrečk, ki so bile izdane v trgovinah, se je zmanjšala iz povprečno 22.5 milijonov na mesec v letu 2009, na samo 3 milijone v janurju 2010. To je slabih 87% odpadnih plastičnih vrečk manj na odlagališčih. $150.000, ki jih je davek prinesel v državno blagajno, pa se bo porabil za čiščenje reke Anacostia.

Več o tem »

Sep
14
2010
0

“Življenski cikel plastične vrečke”

Dokumentarec (šaljivo-ironična verzija) o “življenju plastične vrečke”

Napisal/a Urban v: Neodgovorno Živimo zeleno
Oznake:
Sep
07
2010
0

Greste v trgovino s svojo vrečko?

Časi, ko je kupec v trgovino moral nesti svojo vrečko ali pa košaro, se vračajo. Brezplačnim plastičnim vrečkam se počasi bliža konec, vendar pa se nekateri kupci kar težko navajajo na izgubo te ugodnosti.

Več o tem »

Napisal/a Helena v: Politika in zakonodaja
Oznake:
Jun
10
2010
0

Kalifornija bo prepovedala plastične vrečke

Kalifornija bo očitno postala prva ameriška zvezna država, ki bo prepovedala plastične vrečke in večino papirnatih vrečk, ki jih kupci dobijo v trgovinah s prehrano, v lekarnah in drugih trgovinah.
Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost