Okt
03
2011

Cenejše in eko tiskanje

PrintBox, kot sta inovacijo poimenovala dr. Aleš Vahčič in Denis Benič omogoča, da lahko tiskamo brez nakupa tiskalnika in brez kartuš tudi do 50% ceneje.

PrintBox sistem je tiskalnik, ki tiska brez kartuš. Prav to je njegova ključna dodana vrednost, saj pri tem ne proizvaja odpadnega materiala, kot pri tiskanju doma ali v podjetju. Z enim polnjenjem je možno natisniti do 30.000 strani, kar preračunano v evre znese 3 cente na stran. Čim več posameznikov ali podjetij mesečno tiska, tem nižja je cena. Pri 10.000 straneh mesečno boste tiskali le za 1 cent na stran.

Kiosk boste našli sredi ulice in dokumente tiskali z uporabo ključka ali interneta. Plačali pa s kovanci ali z Moneto. Pred tiskanjem boste lahko preverili dokument, določili število in kvaliteto strani za izpis, tiskali obojestransko ali na eko papir. Možno je tudi tiskanje neposredno iz interneta.

Zaenkrat je na voljo 15 Printbox kioskov. Do konca leta jih planirajo postaviti med 100 in 200 na javno dostopnih točkah z velikim pretokom ljudi.

PrintBox inovacija je enostavna, cenejša in okolju bolj prijazna rešitev za podjetja in posameznike ter se v veliki meri oprijema koncepta “reduce” (zmanjšaj porabo). Zmanjšati porabo je prvi korak pri ekološkem delovanju, zato takšne inovacije podprimo skupaj.

Vir:

Brez komentarjev »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost