Igrače

igrace_2Vsak jo ima, bodisi podarjeno, kupljeno, najdeno, izdelano. Nekoč so bile iz lesa ali drugih enostavnih naravnih materialov, danes pa se soočamo z bolj kompleksnimi igračami z nam in okolju nevarno vsebino (baterije, magneti, plastika, svinec,..).

Igrače z baterijami odvržemo v zabojnik za elektronske odpadke, plastične igrače v zabojnik zaplastiko in plišaste igrače v zabojnik za tekstil. Vse te zabojnike najdemo v zbirnem centru. Poišči zbirni center v svoji bližini

Elektronske igrače

Elektronske igrače nikakor ne bi smele deliti prostora z ostalimi odpadki, saj so v večini izdelane iz plastike, vsebujejo baterije, svinec in drugie okolju nevarne snovi. Če je le mogoče, igračo poskusimo razstaviti in odstraniti posamezne dele. Baterije in plastiko odložimo v temu namenjene zbiralnike, lahko pa jih v kosu odvržemo v zbiralnike za elektronske odpadke.

Delimo srečo

Veliko otrok lahko razveselimo ne glede na starost igrače, zato jih podarimo. Bodisi sosedom z malimi otroki bodisi organizacijam za pomoč družinam v stiski, bolnicam, vrtcem, Rdečemu križu ali Karitasu.

Napisal/a Helena v:
Oznake:

Brez komentarjev »


Napiši komentar

Kako do koša Kako ločujem Kam odlagam?

Lep-planet.si poganja WordPress.      Kontakt: info@lep-planet.si      O nas      Oglaševanje      Skupnost